GIS – Introducere

Introducere in GIS va reprezenta o serie de articole care vor incerca sa initieze prin exercitii pe cei ce doresc sa invete sa utilizeze ArcGIS. Nu ne propunem sa acoperim intreaga functionalitate a programului ArcGIS Desktop ci doar acele cateva aspecte care odata clarificate vor da curaj utilizatorilor sa isi puna singuri probleme si sa le rezolve cu ajutorul GIS. Exercitiile si explicatiile sun structurate in module care necesita pentru parcurgere in jur de 60 de minute. In cazul in care nu reusiti sa le parcurgeti in acest interval de timp nu disperati, cu un pic de exercitiu si ambitie veti reusi sa atingeti acest obiectiv. Invatati in ritmul vostru, conteaza sa intelegeti.

Datele necesare exercitiilor se descaraca de aici cu ajutorul ArcGIS online. JudeteRomania, OraseRomania, DrumuriRomania, LocalitatiRomania, Parcuri Naturale , Comune Judetul Bihor.

Acest material este utilizat in predarea cursului de Introducere în GIS pentru studenții Facultății de Geografie motiv pentru care îmi permit sa atașez câteva informații utile refritoare la notare, conținut și obiective pentru acețti studenti. Toate aceste informații le găsiți aici….

Cuprins:

 1. Ce este GIS -pentru cei ce vor mai mult aici…..
 2. Tipuri de date utilizate de ArcGIS
 3. Interfata si functionalitate ArcCatalog
 4. Interfata si functionalitate ArcMap
 5. Sistemul de proiectie – Sisteme de proiectie utilizate in România
 6. Etichetare
 7. Simbolizarea datelor
 8. Tipuri de clasificari
 9. Culori, Tipuri de schema de culori și combinațiiCum sa ne alegem culorile pentru clasificari ? – aplicatia Colorbrewer2,  Teme de culori – aplicatia Kuler, Scheme de culori – Color Scheme Designer 
 10. Exercitii bazate pe simbolizare si etichetare
 11. Pregatirea  hartilor pentru imprimare
 12. Interogare
 13. Grafice
 14. Exercitii
 15. Platforma ArcGIS online – Explicatii cu referire la tot ce inseamna si cum se utilizeaza ArcGIS online gasiti in limba romana la adresa http://doc.arcgis.com/ro/arcgis-online/
 16. Transferul de structuri de date spatiale catre ArcGIS online.

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: